Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Εκλογές στην Ελβετία την Κυριακή 18/10

Bloomberg: Εκλογές στην Ελβετία την Κυριακή 18/10
Στις δημοσκοπήσεις προηγείται 27,9% το αντιμεταναστευτικό κόμμα και ακολουθούν με 19,2% οι Σοσιαλδημοκράτες
Εκλογές διεξάγονται στην Ελβετία την Κυριακή 18/10, σχεδόν ένα μήνα μετά τις ελληνικές, αλλά με τη διαφορά ότι εκεί οι κάλπες κλείνουν στις 12 το μεσημέρι και τα αποτελέσματα αναμένονται στις 19:00.
Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Bloomberg προηγείται το αντιμεταναστευτικό κόμμα (SVP) με 27,9%, δηλαδή, σχεδόν μία μονάδα πάνω από το ποσοστό (26,6%) που είχε πάρει στις εκλογές του 2011.
Ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SP) με 19,2% , έναντι 18,7% που είχαν στις εκλογές του 2011, ενώ για το κόμμα των Ελεύθερων (FDP) τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 16,7% τώρα και 15,5% τότε.
Αν και είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελβετία, το SVP έχασε μία έδρα στην κυβέρνηση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Ελεύθεροι έχουν από δύο κυβερνητικά μέλη το καθένα και τα άλλα δύο υπουργεία τα μοιράζονται οι Χριστιανοδημοκράτες (CVP) και το μικρότερο Δημοκρατικό Κόμμα (BDP).
Το συγκεκριμένο κόμμα έχει, μάλιστα, στις τάξεις του την υπουργό Οικονομικών Eveline Wildmer Schlumpf, που αποσκίρτησε πριν μία δεκαετία από το SVP, που κατέχει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Άμυνας.
Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση της Ελβετίας είναι συνεργασίας και οποιοδήποτε νέο μέλος δεν μπορεί να αλλάξει πολλά στη γενικότερη πολιτική.
Άλλωστε, οι πολίτες έχουν λόγο στην άσκηση πολιτικής με συχνά δημοψηφίσματα, τόσο για φορολογικά θέματα, όσο και για τις αμοιβές των κυβερνητικών στελεχών και για άλλα θέματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης