Τελευταία Νέα
Διεθνή

S. Seibert (εκπρόσωπος Merkel): Καμία διασύνδεση της προσφυγικής κρίσης με το ελληνικό πρόγραμμα

S. Seibert (εκπρόσωπος Merkel): Καμία διασύνδεση της προσφυγικής κρίσης με το ελληνικό πρόγραμμα
«Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύσει τα σύνορά της»
Αν και το σχόλιο του Steffen Seibert έγινε με αφορμή δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού WirtschaftsWoche, κατά μία έννοια ήταν και ένα μήνυμα προς την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος της Angela Merkel υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να γίνεται διασύνδεση της προσφυγικής κρίσης με την εφαρμογή της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης» απαντώντας σε άρθρο του περιοδικού που έλεγε ότι το Βερολίνο «θα είχε την πρόθεση «να βάλει σε δεύτερη μοίρα την αυστηρή εμμονή σε όρους του προγράμματος, αν η Ελλάδα δεχόταν περισσότερους πρόσφυγες.
Ο Seibert δήλωσε ακόμα ότι «είναι ανάγκη να αποκατασταθεί επειγόντως μια συντεταγμένη κατάσταση στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων» και συμπλήρωσε.
«Για αυτό στηριζόμαστε στην προθυμία συνεργασίας της Τουρκίας.
Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύσει τα σύνορά της.
Θα ενισχυθεί ο FRONTEX, ενώ θα παρασχεθεί και υλικοτεχνική βοήθεια.
Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ο εκπρόσωπος της Merkel ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «η διαδικασία εφαρμογής του πρέπει να προχωρήσει αυτόνομα και να μην σχετίζεται με προκλήσεις της επικαιρότητας όπως η προσφυγική κρίση» αν και πρόσθεσε ότι «υπάρχει προθυμία της Γερμανίας και της Ευρώπης να στηρίξουν την Ελλάδα που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από αυτή την κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης