Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ικανοποίηση της Κομισιόν για την έγκριση του Σχεδίου Δράσης για το προσφυγικό εξέφρασε ο Μ. Σχοινάς

Την ικανοποίηση της Κομισιόν για την έγκριση του Σχεδίου Δράσης για το προσφυγικό εξέφρασε ο Μ. Σχοινάς
«Τώρα υπάρχει πρόοδος σε όλα τα μέτωπα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν
Την ικανοποίηση της Κομισιόν για την έγκριση του Σχεδίου Δράσης για την προσφυγική κρίση εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή, ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη χτεσινή (15/10) απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εγκρίνει το Σχέδιο Δράσης που διαπραγματεύτηκαν Ευρωπαίοι επίτροποι με τις τουρκικές αρχές.
Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, «τώρα υπάρχει πρόοδος σε όλα τα μέτωπα».
Τόνισε, πάντως, ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς, άλλωστε, την ερχόμενη εβδομάδα, ο τούρκος υπουργός για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, τα βασικά στοιχεία του εν λόγω Σχεδίου είναι η δέσμευση των κρατών-μελών να επιταχύνουν τις πολιτικές και οικονομικές δεσμεύσεις με την Τουρκία, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το καθεστώς χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες, να επανενεργοποιηθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης