Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Erdogan – Obama για την ενίσχυση της συνεργασίας τους κατά των τζιχαντιστών

Τηλεφωνική επικοινωνία Erdogan – Obama για την ενίσχυση της συνεργασίας τους κατά των τζιχαντιστών
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία 
Τηλεφωνική επικοινωνία με αντικείμενο συζήτησης την ενίσχυση της συνεργασίας Τουρκίας – ΗΠΑ στη μάχη κατά των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους είχαν ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο αμερικανός ομόλογός του Barack Obama, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Erdogan.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιεί η Ρωσία στη Συρία.
«Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τον κοινό τους στόχο να αυξηθεί η στρατιωτική πίεση στο Ισλαμικό Κράτος και να ενισχυθεί η μετριοπαθής αντιπολίτευση ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία», σημειώνει ειδικότερα η ανακοίνωση.
Ο Obama φέρεται, επίσης, να εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του για τα θύματα της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας του περασμένου Σαββάτου (10/10) στην Άγκυρα και την αλληλεγγύη των ΗΠΑ με την Τουρκία κατά των απειλών που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να δοθεί γρήγορα ένα τέλος στις επιθέσεις των ενόπλων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία.
Σημειώνεται, παράλληλα, ότι αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι ο αμερικανικός στρατός προτίθεται να ρίξει κι άλλα πυρομαχικά στους αντάρτες που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, μετά τη ρίψη την Κυριακή περίπου πενήντα τόνων πυρομαχικών.
«Θα γίνουν κι άλλες ρίψεις, αλλά μόνον αν μπορούν να αποδείξουν ότι χρησιμοποίησαν (τα πυρομαχικά) με αποτελεσματικό τρόπο κατά του ΙΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ενώ πρόσθεσε πως «όσο περισσότερα αποτελέσματα δείχνουν, τόσο οι παραδόσεις θα γίνουν πιο συνεπείς και τα αμερικανικά αεροπλάνα θα επιλέγουν τους στόχους τους βάσει αυτού που βοηθάει να προελαύνουν (οι αντάρτες κατά του ΙΚ) στο έδαφος».
Το πρόγραμμα των παραδόσεων στρατιωτικού εξοπλισμού στους αντάρτες θα στηριχθεί στα αποτελέσματα των ανταρτών, κατέληξε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης