Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων – Πρώτος στη λίστα, ο μεγιστάνας W. Jianlin του ομίλου Wanda

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων – Πρώτος στη λίστα, ο μεγιστάνας W. Jianlin του ομίλου Wanda
Η Κίνα διαθέτει πλέον 596 δισεκατομμυριούχους έναντι 537 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ασιατικό «Forbes», «Hurun»
Περισσότερους δισεκατομμυριούχους έναντι των ΗΠΑ έχει πλέον η Κίνα, σύμφωνα με το περιοδικό «Hurun», που παρουσιάζει παρόμοιες κατατάξεις στον ασιατικό γίγαντα, παρόμοιες με αυτές του περιοδικού «Forbes».
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που επίσης είναι και η πιο πολυπληθής χώρα, φιλοξενεί 596 άτομα με περιουσία άνω του 1 δισ. δολαρίων, ενώ οι ΗΠΑ 537 δισεκατομμυριούχους.
Ο μεγιστάνας Wang Jianlin, πρόεδρος του ομίλου Wanda (ιδιοκτήτης του 20% της Ατλέτικο Μαδρίτης μεταξύ άλλων), έρχεται πρώτος στη σχετική λίστα των πέντε πλουσιότερων.
Ο Wang ξεπερνά τον Jack Ma, ιδρυτή της κινεζικής αυτοκρατορίας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, σύμφωνα με το περιοδικό «Hurun».
Ένα σύνολο 242 ατόμων πέτυχαν να έχουν περιουσία μεγαλύτερη του 1 δισ. δολαρίων τον περασμένο χρόνο, που ήταν η χρονιά με τη μεγαλύτερη δημιουργία πλούτου στην Κίνα εδώ και 17 χρόνια, από τότε δηλαδή που το περιοδικό «Hurun» ξεκίνησε να παρουσιάζει τις σχετικές κατατάξεις.
Το περιοδικό αποδίδει αυτή την αύξηση στους δισεκατομμυριούχους, παρά την επιβράδυνση που βιώνει η κινεζική οικονομία, στη «φούσκα» που έλαβε χώρα στα χρηματιστήρια μεταξύ του 2014 και το πρώτο ήμισυ του 2015 και η οποία έσκασε το καλοκαίρι που πέρασε.
Η πλειονότητα των νέων πλουσίων είναι επιχειρηματίες του μεταποιητικού κλάδου και της τεχνολογίας των πληροφοριών, σύμφωνα με το «Hurun».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης