Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 10 ημερών έκλεισε το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση - Τέταρτη μέρα απωλειών - Πτώση -0,6%

Σε χαμηλά 10 ημερών έκλεισε το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση - Τέταρτη μέρα απωλειών - Πτώση -0,6%
Επιφυλακτικοί οι επενδυτές για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, μετά το ανοδικό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας
Απώλειες για τέταρτη διαδοχική μέρα κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, μετά το ράλι +9% της προηγούμενης εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της εκτίμησης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου σε υψηλό 5ετίας το 2015, αλλά και της ανάλυσης του οίκου Platts σύμφωνα με την οποία η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ έχει μειωθεί κατά 60.000 βαρέλια την ημέρα.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου, παράδοσης Νοεμβρίου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 46,38 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση -0,6%.
Η παραγωγή πετρελαίου από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) μειώθηκε κατά 60.000 βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, στα 31,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου Platts.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, τα συμβόλαια πετρελαίου κατέγραψαν ανοδικό ράλι +9%.
Αναλυτικότερα, σε υψηλό πενταετίας εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί το 2015 η ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) και συγκεκριμένα αύξηση κατά 60 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στο 1,77 εκατ. βαρέλια.
Ωστόσο, ο Οργανισμός μείωσε τις εκτιμήσεις του για το 2016 κατά 150 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, στο 1,21 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου, προβλέπει ότι από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα αυξηθεί το 2015 κατά 150 χιλιάδες βαρέλια και κατά 110 χιλ. το 2016 λόγω των προμηθειών από Ρωσία, Βραζιλία και Καναδά.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η προμήθεια πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 90 χιλιάδες βαρέλια, στα 31,72 εκατ., ενώ σημείωσε ότι η προμήθεια πετρελαίου από το Ιράκ αντιστάθμισε τη μείωση από τη Σαουδική Αραβαία.
Επίσης, αναφέρει ότι τα συνολικά αποθέματα πετρελαίου των χωρών του ΟΟΣΑ αυξήθηκαν κατά 28,8 εκατ., στα 2,943 δισ. τον Αύγουστο.
Τέλος, σημειώνει ότι η επιβράδυνση στην αύξηση της ζήτησης και η επιπλέον προμήθεια πετρελαίου από το Ιράν είναι πιθανόν να διατηρήσουν υπερτροφοδοτημένη την αγορά και το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης