Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Eλλάδα ο Hollande στις 22-23/10 - Κομίζει μήνυμα τήρησης του μνημονίου - Στήριξη για το χρέος επιδιώκει η Αθήνα

Στην Eλλάδα ο Hollande στις 22-23/10 - Κομίζει μήνυμα τήρησης του μνημονίου - Στήριξη για το χρέος επιδιώκει η Αθήνα
Η επίσκεψη του Hollande συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 22 και 23 Οκτωβρίου αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Fr. Hollande, όπως διαμηνύουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Hollande, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα 15/10 στη Σύνοδο δήλωσε πως θα επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστώσει τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί στις περιοχές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση λόγω της όξυνσης του προσφυγικού ζητήματος.
Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου κρίνεται υψίστης σημασίας, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου αξιωματούχου στην Αθήνα αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα (μετά και τη ματαίωση για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους της επίσκεψης του Γάλλου επιτρόπου P. Moscovici, αυτή την εβδομάδα, στην Αθήνα).
Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Ελλάδα, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει πιστά και απαρέγκλιτα το τρίτο μνημόνιο, καθώς μόνο μέσα από την υλοποίησή του είναι δυνατή η συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Η επίσκεψη του Hollande συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος, καθώς, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το www.bankingnews.gr, οι επικεφαλής των δανειστών αναμένονται στην Αθήνα το διάστημα 22-24 Οκτωβρίου.
O Hollande αναμένεται να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, Aλ. Τσίπρα για την προετοιμασία της ελληνικής πλευράς, ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και για το κρίσιμο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αναμένεται να αναζητήσει στο πρόσωπο του Γάλλου προέδρου ισχυρό σύμμαχο για μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
"Τώρα ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να συζητήσει σοβαρά το θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους", δήλωσε πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος, καλλιεργώντας μεγάλες προσδοκίες στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης