Διεθνή

Restoy (Banco de Espana): Αναγκαία η επέκταση του QE της ΕΚΤ, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό

Restoy (Banco de Espana): Αναγκαία η επέκταση του QE της ΕΚΤ, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό
Τόνισε την αναγκαιότητα συγχωνεύσεων στον ισπανικό τραπεζικό κλάδο, ώστε να ανακτήσουν δυναμική και να είναι ανταγωνιστικές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) σε περίπτωση που ο πληθωρισμός δεν είναι σύμφωνος με τον στόχο που έχει τεθεί.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, Banco de Espana, Fernando Restoy, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο FT Spain Summit 2015, που διοργάνωσαν οι Financial Times.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αναφέροντας μεταξύ άλλων την κερδοφορία των επιχειρηματικών συναλλαγών τους ή την αποδοτικότητά τους, τονίζοντας την αναγκαιότητα συγχωνεύσεων ώστε να ανακτήσουν δυναμική και να καταστούν ανταγωνιστικές.
Όπως ανέφερε, η αποδοτικότητα είναι θεμελιώδης και για την επίτευξή της θα μπορούσαν να υιοθετηθούν ενέργειες για την προσαρμογή της αποτελεσματικότητάς του και ότι δεν πρέπει να εξαιρεθεί η πιθανότητα συνεργατικών ενεργειών προκειμένου να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας.
Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, όμως ορισμένοι θα μπορούσαν να δουν ως επωφελείς τη δημιουργία συμμαχιών ή τις συγχωνεύσεις σε ένα νέο οικονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που θα είναι περισσότερο απαιτητικό, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης