Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Μεγαλύτερος έναντι του παρελθόντος ο παγκόσμιος αντίκτυπος από μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων

Constancio (ΕΚΤ): Μεγαλύτερος έναντι του παρελθόντος ο παγκόσμιος αντίκτυπος από μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων
Η οικονομία έχει αλλάξει και οι κεντρικές τράπεζες έχουν μικρή εμπειρία απομακρυνόμενες από τα μηδενικά επιτόκια, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
Τις σημαντικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει παγκοσμίως μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη FED τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Contancio, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία έχει πλέον αλλάξει και οι κεντρικές τράπεζες έχουν μικρή εμπειρία στην απομάκρυνση από το περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων.
Μια αύξηση από τη FED θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο, διότι οι αναδυόμενες αγορές και ειδικότερα η Κίνα, έχουν πλέον ενσωματωθεί στην παγκόσμια οικονομία σε πρωτοφανή βαθμό, οι χώρες είναι περισσότερο αλληλένδετες με την παραγωγή, οι διασυνοριακές ροές κεφαλαίων έχουν αυξηθεί και η περαιτέρω καθοδήγηση έχει καταστεί κρίσιμο εργαλείο νομισματικής πολιτικής, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο V. Constancio.
«Η αλήθεια του πράγματος είναι ότι δεδομένης της έλλειψης ιστορικών προηγούμενων σχετικά με τον αντίκτυπο αποχώρησης μιας μεγάλης οικονομίας από ένα περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων, οι αναλυτές των αγορών και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων δεν έχουν άλλη επιλογή από το να "μάθουν σε πραγματικό χρόνο"» τι θα συμβεί, επισήμανε σε ομιλία του στο Χονγκ Κονγκ.
Ενώ οι αποκλίνουσες νομισματικές πολιτικές αντικατοπτρίζουν τις διαφορές σε θεμελιώδη μεγέθη στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ και η παραδοσιακή άποψη είναι ότι αυτό δεν θα έπρεπε να δημιουργεί προβλήματα, «αυτή τη φορά, οι αποκλίνουσες πολιτικές θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις παγκοσμίως έναντι του παρελθόντος», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης