Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Volkswagen στη Β. Αμερική W. Vahland

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Volkswagen στη Β. Αμερική W. Vahland
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει ότι η αποχώρησή του δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο ρύπων
Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen, o WinfriedVahland που πρόσφατα προοριζόταν να αναλάβει όλη την περιοχή της Β. Αμερικής, τελικά παραιτήθηκε μετά από 25 χρόνια στην εταιρία, όπως αναφέρουν οι New York Times.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποδίδει την αποχώρησή του σε μία διαφωνία σχετικά με την επιχειρησιακή δομή της Β. Αμερικής και ξεκαθαρίζει ότι δεν οφείλεται στο σκάνδαλο με τις αλλοιωμένες εκπομπές ρύπων.
Αλλά αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην αναταραχή που επικρατεί στη Volkswagen, καθώς διεξάγονται και έρευνες από ανώτατα δικαστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Ο Vahland που ήταν επικεφαλής στον Όμιλο Skoda της Volkswagen κλήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου να αναδιοργανώσει όλο το κομμάτι της εταιρίας στη Β. Αμερική.
Η αναβάθμισή του ήταν μέρος των ανακατατάξεων που ακολούθησαν την παραίτηση του εκτελεστικού διευθυντή της Volkswagen Martin Winterkorn.
Αρκετοί εκτελεστικοί είχαν τεθεί τότε στο περιθώριο, καθώς είχαν συνδεθεί με την έρευνα για την απάτη της Volkswagen, αν και η εταιρία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Την Τετάρτη ανέφερε ότι τα ρεπορτάζ γερμανικών εφημερίδων που ενέπλεκαν στο σκάνδαλο μερικές δεκάδες μάνατζερ ήταν υπερβολικά.
Ο Vahland προοριζόταν για μία θέση που θα του έδινε τη συνολική ευθύνη για τη δραστηριότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.
Αλλά «εξαιτίας διαφορετικών απόψεων σχετικά με την οργάνωση του εγχειρήματος, που δεν σχετίζονται με τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα των πετρελαιοκίνητων μηχανών αποφάσισε να αφήσει την εταιρία» όπως ανακοίνωσε η Volkswagen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης