Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Δεν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού στη Γερμανία – Σε σταθερό δρόμο ανάπτυξης η οικονομία

Gabriel: Δεν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού στη Γερμανία – Σε σταθερό δρόμο ανάπτυξης η οικονομία
Τα δισ. για την εκπαίδευση και άλλα θέματα των προσφύγων είναι σαν ένα μίνι πακέτο οικονομικής χαλάρωσης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης
Η γερμανική οικονομία είναι σε σταθερό δρόμο ανάπτυξης, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης, Sigmar Gabriel, υπογραμμίζοντας ότι δεν ανησυχεί για κίνδυνο αποπληθωρισμού στη Γερμανία.
Όπως ανέφερε, η ιδιωτική κατανάλωση είναι ο κεντρικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι το εξωτερικό εμπόριο θα έχει ελαφρά θετικό αντίκτυπο στο συνολικό ΑΕΠ το 2015.
Η εσωτερική ζήτηση πιθανόν να είναι ο μόνος πυλώνας ανάπτυξης το επόμενο έτος, επισήμανε.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα δισ. ευρώ για την εκπαίδευση και άλλα θέματα για τους πρόσφυγες είναι σαν ένα μίνι πακέτο οικονομικής χαλάρωσης.
Ο Gabriel αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο Volkswagen με τις εκπομπές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματά της, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είμαστε καλύτεροι στην αλλαγή προς εναλλακτικές μηχανές πέραν των πετρελαιοκίνητων και τόνισε την αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών ώστε η διαφορά τιμής μεταξύ των ηλεκτροκίνητων και συμβατικών αυτοκινήτων να μειωθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης