Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Από παντού βάλλεται η Merkel για το μεταναστευτικό – Με πρόταση μομφής απειλεί το CSU

Die Welt: Από παντού βάλλεται η Merkel για το μεταναστευτικό – Με πρόταση μομφής απειλεί το CSU
Ανησυχία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του CDU/CSU
Πανταχόθεν βάλλεται η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, για την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό, με βουλευτές μάλιστα του CSU να απειλούν ακόμη και με πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, αν δεν υπάρξει λύση στο προσφυγικό.
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», επικαλούμενη κάποιους εκ των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, η Angela Merkel δέχθηκε πυρά απ' όλες τις πλευρές και τονίζει ότι βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πρέπει να επιβάλει τη μεταναστευτική πολιτική της στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Αν και η γερμανίδα καγκελάριος είχε την υποστήριξη σημαντικών στελεχών του CDU, όπως είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maisiere, «δέχθηκε πυρά» από πολλούς βουλευτές.
Κυρίως ο πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Clemens Binninger, διέψευσε τη Merkel χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα και κάποια στιγμή της είπε ξεκάθαρα ότι προφανώς «έχουμε διαφορετικές απόψεις», τονίζει η «Die Welt».
Όταν η γερμανίδα καγκελάριος έκανε τη ρητορική ερώτηση αν πραγματικά κάποιος πιστεύει ότι το Βερολίνο μπορεί να στέλνει πίσω στα σύνορα τους πρόσφυγες, ακούστηκαν αυθόρμητα κάποιες φωνές να απαντούν «ναι», προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα και άλλων βουλευτών.
Σύμφωνα μάλιστα με τη γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδιας για εσωτερικά ζητήματα, Χανς-Πέτερ Ουλ (CSU), έθεσε υπό αμφισβήτηση μακροπρόθεσμα την ικανότητα της κυβέρνησης, ενώ επέκρινε τη Merkel ότι στο θέμα της προσφυγικής κρίσης «επικεντρώθηκε πάρα πολύ στην εξωτερική πολιτική».
Ο Ουλ έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης», αν δεν υπάρξει «καμία λύση» στο προσφυγικό ζήτημα.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU, η οποία διήρκησε πολλές ώρες, αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν ανήσυχοι, με έναν εκ των οποίων να επισημαίνει ότι «δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο», τονίζει η «Die Welt».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης