Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ από το 2009 αναμένεται να ανακοινώσει η Κίνα για το γ’ 3μηνο του 2015

CNN Money: Τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ από το 2009 αναμένεται να ανακοινώσει η Κίνα για το γ’ 3μηνο του 2015
Οι αναλυτές του CNN Money εκτιμούν ότι το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 6,7% το γ’ τρίμηνο του 2015
Τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009 αναμένεται να ανακοινώσει η Κίνα για το γ’ τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN Money.
Ειδικότερα, οι αναλυτές, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του CNN Money, εκτιμούν ότι το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 6,7% το γ’ τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2014.
Αν η εκτίμηση τους επιβεβαιωθεί, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας θα έχει επιβραδύνει αισθητά από το α’ εξάμηνο του έτους, όταν το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 7%.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία για το γ’ τρίμηνο θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 19 Οκτωβρίου.
Συνολικά για το τρέχον έτος, οι οικονομικοί αναλυτές αναμένουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,8%, έναντι 7% που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση.
Για το 2016 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω επιβράδυνση στο +6,5%.
Μετά τις δεκαετίες της ταχείας ανάπτυξης, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου φαίνεται να κατεβάζει ρυθμούς, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το επίκεντρο του αναπτυξιακού μοντέλου, από την παραγωγή στην κατανάλωση.
Ως απόρροια οι αναλυτές προβαίνουν σε επαναπροσδιορισμό των εκτιμήσεων τους, στον απόηχο των ασθενέστερων μακροοικονομικών αποτελεσμάτων, της αναταραχής στο χρηματιστήριο της Κίνας και της μετριοπαθούς παρέμβασης του Πεκίνου, έως τώρα.
«Ακόμα και την ώρα που η ανάπτυξη επιβραδύνει, η κυβέρνηση απέχει από τις προσπάθειες να πάρει μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας», σημειώνει ο αναλυτής της Oxford Economics, Louis Kuijs, προσθέτοντας πως «αυτό συμβαίνει διότι οι νομοθέτες δεν έχουν αισθανθεί έως τώρα ότι η επιβράδυνση είναι τέτοια που να απαιτεί την παρέμβαση τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης