Τελευταία Νέα
Διεθνή

Santander: Πρόστιμο 2 εκατ. δολ. για τη θυγατρική της στο Πουέρτο Ρίκο

Santander: Πρόστιμο 2 εκατ. δολ. για τη θυγατρική της στο Πουέρτο Ρίκο
H Santander Securities θα πρέπει επίσης να επιστρέψει 4,3 εκατ. δολάρια σε αρκετούς πελάτες της, τους οποίους συμβούλεψε να αγοράσουν ομόλογα του Πουέρτο Ρίκο
Πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων επέβαλε η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, FINRA, στην Santander Securities του Πουέρτο Ρίκο, θυγατρική της ισπανικής τράπεζας Santander.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για την αποτυχία της να εποπτεύσει τους οικονομικούς συμβούλους της κατά τη διαδικασία πώλησης ομολόγων της τοπικής κυβέρνησης.
Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ενημέρωσε χθες, Τρίτη, μέσω ανακοίνωσής της ότι η Santander Securities θα πρέπει να επιστρέψει επιπλέον 4,3 εκατ. δολάρια σε αρκετούς πελάτες της, τους οποίους συμβούλεψε να αγοράσουν ομόλογα του Πουέρτο Ρίκο.
Η FINRA δικαιολογεί την επιβολή των κυρώσεων εξαιτίας των ζημιών αξίας εκατομμυρίων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στους πελάτες της οι συμβουλές των οικονομικών συμβούλων της πορτορικανής θυγατρικής της Santander.
«Αυτή (σ.σ. η επιβολή κυρώσεων) είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες πρέπει να επικεντρώνονται στην έκθεση των πελατών τους στους κινδύνους της αγοράς», σημειώνει στην ανακοίνωση ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της FINRA, Brad Bennett.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μεταξύ Δεκεμβρίου 2012 και Οκτωβρίου 2013, η Santander Securities απέτυχε στην παροχή συμβουλών στους πελάτες της όσον αφορά τα επίπεδα κινδύνου που συνεπαγόταν η επένδυση σε ομόλογα του Πουέρτο Ρίκο.
Προσθέτει δε, ότι η Santander Securities δεν αξιολόγησε τους κινδύνους που θα μπορούσε να συνεπάγεται η αγορά ομολόγων του Πουέρτο Ρίκο ακόμη και μετά τον Δεκέμβριο του 2012, ημερομηνία κατά την οποία ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε τα ομόλογα του Πουέρτο Ρίκο.
Το πρόστιμο της FINRA προς τη Santander είναι το τέταρτο αυτό το έτος έναντι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο Πουέρτο Ρίκο, λόγω έλλειψης εποπτείας ή ελέγχων που θα απέτρεπαν την αυξημένη έκθεση στους κινδύνους των πελατών τους.
Σημειώνεται ότι η FINRA επέβαλε φέτος πρόστιμα για παρόμοιους λόγους στις Popular Securities, Oriental Financial Services και τη UBS Financial Services του Πουέρτο Ρίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης