Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tarullo (Fed): Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αύξηση των επιτοκίων με βάση το τρέχον περιβάλλον

Tarullo (Fed): Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αύξηση των επιτοκίων με βάση το τρέχον περιβάλλον
Fischer (Fed): Η αύξηση των επιτοκίων φέτος είναι μία προσδοκία, αλλά όχι μία δέσμευση
Η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει μία αύξηση των επιτοκίων αυτή τη χρονιά χωρίς σημάδια αύξησης του πληθωρισμού και των μισθών.
Τάδε έφη Daniel Tarullo σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο CNBC.
Ο διοικητής της Fed πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αυξήσουμε τα επιτόκια» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η οπτική του μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις εξελίξεις στην αμερικάνικη οικονομία.
Και βλέπει ότι οι παγκόσμιες τάσεις, όπως οι χαμηλές τιμές της ενέργειας και η ενίσχυση του δολαρίου θα μπορούσαν να πιέσουν τον πληθωρισμό.
Οι προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια αυτή τη χρονιά έχουν μειωθεί εξαιτίας της ανησυχίας για την παγκόσμια ανάπτυξη και της αποδυνάμωσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.
Ο διοικητής της Fed Lael Brainard είπε τη Δευτέρα ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να δει αν ανακάμπτει η οικονομία πριν πάρει απόφαση για πιο σφιχτή πολιτική
Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Fed Stanley Fischer λέγοντας ότι «η αύξηση των επιτοκίων φέτος είναι μία προσδοκία, αλλά όχι και μία δέσμευση», κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις.
Το CME Group's FedWatch που παρακολουθεί τις εκτιμήσεις της αγοράς δίνει πιθανότητες 6% για αύξηση των επιτοκίων τον Οκτώβριο και 35% τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης