Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνει η Volkswagen – Για να αντεπεξέλθει στο κόστος του σκανδάλου

Στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνει η Volkswagen – Για να αντεπεξέλθει στο κόστος του σκανδάλου
Περικοπές δαπανών σε μοντέλα, εγκαταστάσεις τεχνολογίας και παραγωγής κατά 1 δισ. ευρώ τον χρόνο μέχρι το 2019
Τις ζημίες από το σκάνδαλο που είχε ως συνέπεια να χάσει η Volkswagen το 1/4 της αγοραίας αξίας της προσπαθεί να περιορίσει o γερμανικός Όμιλος.
Σε πρώτη φάση η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει την περικοπή δαπανών σε μοντέλα, εγκαταστάσεις τεχνολογίας και παραγωγής κατά 1 δισ. ευρώ ως το 2019.
Παράλληλα, η Volkswagen θα επιταχύνει την ανάπτυξη ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα, το τμήμα VW θα εργαστεί πάνω σε ένα νέο κιτ εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μικρών (κόμπακτ) ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών εμπορικών οχημάτων σε ολόκληρο τον όμιλο.
Όσον αφορά τα ντιζελοκίνητα που ήταν και η πέτρα του σκανδάλου, λόγω του λογισμικού που αλλοίωνε τις εκπομπές ρύπων, η Volkswagen θα τοποθετεί μόνο την πιο πρόσφατη και "καλύτερη περιβαλλοντική τεχνολογία".
Η γερμανική δεξαμενή σκέψης ZEW ανέφερε, εξάλλου, σήμερα πως ο δείκτης οικονομικού αισθήματος βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του σε έναν χρόνο, εν μέρει εξαιτίας της αβεβαιότητας που περιβάλλει την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 750.000 ανθρώπους στη χώρα και είναι μια κύρια πηγή εισοδήματος από εξαγωγές.
Ο υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν νομίζει πως τα προβλήματα της Volkswagen θα βλάψουν για μεγάλο διάστημα τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης