Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Πώς οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας – Αμερικανικοί πύραυλοι απωθούν τους Ρώσους

Washington Post: Πώς οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας – Αμερικανικοί πύραυλοι απωθούν τους Ρώσους
Μέσω ενός μυστικού προγράμματος, οι Σύριοι αντάρτες έχουν στην κατοχή τους αμερικανικούς πυραύλους
Οι αμερικανικοί πύραυλοι τους οποίους έχουν προμηθευτεί οι Σύριοι αντάρτες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου στα συριακά εδάφη, αφού δίνουν στις συγκρούσεις το στίγμα της μεσολάβησης των ΗΠΑ αλλά και της αντιπαράθεσής τους με τη Ρωσία, παρά τη ρητή επιθυμία του Προέδρου Obama να αποφύγει οποιαδήποτε αντιδιαστολή με τον πρόεδρο Putin.
Έτσι ανοίγει το άρθρο της η Washington Post, με το οποίο εξηγεί πώς οι ΗΠΑ έχουν τελικώς εμπλακεί στη συριακή κρίση και κατά πόσο.
Οι αμερικανικοί πύραυλοι είχαν προμηθευτεί στους Σύριους με ένα μυστικό πρόγραμμα προ διετίας προκειμένου να βοηθηθούν οι ελεύθερες ομάδες του στρατού να προστατευθούν από τον πρόεδρο Bashar al-Assad.
Ωστόσο, εξηγεί η Washington Post, τώρα που ο πρόεδρος Putin επιχειρεί στη Συρία στο πλευρό του Bashar al-Assad, η εμπλοκή αυτή των ΗΠΑ έχει άλλη χροιά.
Σήμερα, με τη βοήθεια των πυραύλων των ΗΠΑ, οι σύριοι αντάρτες έχουν καταφέρει να απωθήσουν προσωρινά τον ρωσικό στόχο για την ανακατάληψη των εδαφών από τους αντάρτες, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν ρίψη μικρών όπλων, πυρομαχικών και άλλου εξοπλισμού στους Άραβες επαναστάτες στη Συρία, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της Ρωσίας να εντείνει την κατάσταση στον μακροχρόνιο εμφύλιο επεμβαίνοντας για υποστήριξη του προέδρου Assad.
Aξιωματικός είπε ότι η ρίψη από μεταφορικά αεροσκάφη C-17 της αμερικανικής Αεροπορίας στη βόρειο Συρία τη Κυριακή ήταν μέρος μιας αναθεωρημένης στρατηγικής που ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη περασμένη εβδομάδα για να βοηθήσουν τους επαναστάτες στη Συρία που πολεμούν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης