Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Σχοινάς: Η Κομισιόν δεν πρότεινε ποτέ κοινές περιπολίες του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού

Μ. Σχοινάς: Η Κομισιόν δεν πρότεινε ποτέ κοινές περιπολίες του ελληνικού και τουρκικού λιμενικού
«Οι διαβουλεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό κορυφώνονται και κομβικό σημείο είναι και η συνεργασία με την Ελλάδα»
Διέψευσε κατηγορηματικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε κοινές περιπολίες του τούρκικου και του ελληνικού λιμενικού».
«Ουδέποτε η Κομισιόν πρότεινε κάτι τέτοιο» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διευκρίνισε ότι απλά «κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα και ένα κομβικό σημείο είναι η συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας».
Παράλληλα, ο Σχοινάς αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία για το προσφυγικό ζήτημα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, η οποία θα επισκεφθεί την Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή.
Επιπλέον, η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Frans Timmermans θα μεταβεί στην Άγκυρα αύριο Τετάρτη 14/10  και παρών θα είναι και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Τέλος ο Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίησή του «από το έργο που γίνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου για το προσφυγικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης