Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το αριστερό στην εβδομάδα το πετρέλαιο - Βαριές απώλειες -5,1% μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας

Με το αριστερό στην εβδομάδα το πετρέλαιο - Βαριές απώλειες -5,1% μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας
Στην πτώση συνέβαλε η πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2016 για πρώτη φορά σε 8 χρόνια
Ραγδαία πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου σήμερα Δευτέρα 12/10 στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάταων, χάνοντας μεγάλο μέρος των κερδών της περασμένης εβδομάδας
Στην πτώση του πετρελαίου συνέβαλε η πρόβλεψη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγικών Χωρών για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2016 για πρώτη φορά σε 8 χρόνια.
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει το 2016 για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγοί περικόπτουν τις δαπάνες τους τονώνοντας τη ζήτηση για το πετρέλαιο των χωρών-μελών του Οργανισμού και δικαιώνοντας τη στρατηγική του να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς έναντι της τιμής του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, παράδοσης Νεομβρίου, έκλεισαν στα 47,10 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση -5,1%.
Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο εβδομάδας την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου τα συμβόλαια του πετρελαίου μέτρησαν κέρδη +9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις Ιουλίου του 2015.
Να σημειωθεί ότι στην έκθεσή του ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγικών Χωρών μειώνει τις εκτιμήσεις του για την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 280.000 βαρέλια ημερησίως τον επόμενο χρόνο, που οδηγεί σε πτώση 60.000 βαρελιών ημερησίως το 2016 έναντι προηγούμενης πρόβλεψής του για αύξηση της παραγωγής.
Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά, με αποτέλεσμα σε περισσότερο ισορροπημένα θεμελιώδη στην αγορά πετρελαίου, σημειώνει ο Οργανισμός.
Η υποχώρηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου θα μειώσει επίσης συνολικά την προσφορά από παραγωγούς εκτός των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ κατά 720.000 βαρέλια ημερησίως το 2016, κυρίως λόγω των μειώσεων στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα επηρεαστεί από τη μείωση κατά 130 δισ. δολ. ή 22% σε επενδύσεις φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης