Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Το ΔΝΤ πρέπει και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Το ΔΝΤ πρέπει και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα
«Το ΔΝΤ πρέπει και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών 
Τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και του Jeroen Dijsselbloem, ότι επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Martin Jaeger.
Ειδικότερα, ο Jaeger διευκρίνισε πως «δεν είναι πρόθεση του επικεφαλής του Eurogroup να χάσει το ΔΝΤ, αντιθέτως, επιθυμεί να το κρατήσει», ενώ πρόσθεσε ότι η γερμανική αντιπροσωπεία, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού, είχε σχετική συζήτηση με τον J. Dijsselbloem και εξουσιοδοτήθηκε να μιλήσει εξ ονόματός του.
Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, «αυτό ισχύει ρητά και με μεγάλη έμφαση και για τη γερμανική κυβέρνηση, ήτοι ότι το ΔΝΤ πρέπει και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό».
Ερωτηθείς εάν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble είχε συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Jaeger απάντησε:
«Δεν μπορώ να θυμηθώ καν ότι ο κ. Τσακαλώτος ήταν εκεί. Από αυτό μπορείτε να συμπεράνετε ότι δεν τον είδαμε.
Ο υπουργός, όπως κάνει πάντα στις συναντήσεις του ΔΝΤ, συναντήθηκε και διμερώς με την Lagarde».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης