Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: «Έντονη ανησυχία» εκφράζουν οι αρχές για το σκάνδαλο VW – Ξεκινούν έρευνα

Κίνα: «Έντονη ανησυχία» εκφράζουν οι αρχές για το σκάνδαλο VW – Ξεκινούν έρευνα
H Volkswagen ανακοίνωσε την ανάκληση 1.950 αυτοκινήτων στην Κϊνα, κυρίως μοντέλου Tiguan
Την «έντονη ανησυχία» τους σχετικά με τον μηχανισμό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen, που σχεδιάστηκαν για να παραπλανούν στα τεστ εκπομπής ρύπων, εκφράζουν οι αρχές της Κίνας, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στα κατάλληλα μέτρα.
Η Γενική Διεύθυνση Ποιοτικής Εποπτείας, Ελέγχου και Καραντίνας (AQSIQ) δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις που σκοπεύει να λάβει, πέραν της απαίτησης να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε επίσης ότι ξεκινά έρευνα στα οχήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς επίσης να δώσει λεπτομέρειες.
Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως και ενώ λίγα πετρελαιοκίνητα οχήματα πωλούνται στον ασιατικό γίγαντα, αναλυτές επισημαίνουν ότι το σκάνδαλο μπορεί να επιδράσει αρνητικά στις αποφάσεις των κινέζων καταναλωτών.
«Μέχρι τώρα είναι μικρός ο αντίκτυπος στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και στο όνομα της Volkswagen (σ.σ. στην Κίνα), όμως πρέπει να συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε», σημειώνει ο Yale Zhang, επικεφαλής της συμβουλευτικής επιχείρησης Automotive Foresight στη Σανγκάη.
«Οι πωλήσεις τους είναι ήδη αδύναμες φέτος, λόγω της γενικής επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας», αναφέρει και προσθέτει ότι «αν οι πωλήσεις της VW δεχθούν περαιτέρω πλήγμα από το τρέχον σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, αυτό θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο τη θέση τους παγκοσμίως λόγω του σκανδάλου».
Η AQSIQ ανέφερε ότι η Volkswagen θα ανακαλούσε 1.950 αυτοκίνητα στην Κϊνα, κυρίως μοντέλου Tiguan.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, οι δύο κοινοπραξίες της VW που παράγουν αυτοκίνητα στην Κίνα ανέφεραν ότι το εν λόγω λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των εκπομπών ρύπων, δεν επηρεάζει τα δικά τους αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης