Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πλήγμα για την Volkswagen – Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ίσως ζητήσει πίσω δάνεια 4,6 δισ ευρώ

tags :
Νέο πλήγμα για την Volkswagen – Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ίσως ζητήσει πίσω δάνεια 4,6 δισ ευρώ
Tο σκάνδαλο των ρύπων θα επηρεάσει σημαντικά τη σχέση της ΕΤΕπ με την Volkswagen
Μετά το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό που έχει πλήξει σοβαρά την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen η εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο χτύπημα.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα εξετάσει μέσα στο επόμενο διάστημα όλα τα δάνεια που έχει χορηγήσει στην εταιρεία και το κατά πόσο η Volkswagen χρησιμοποίησε δάνεια αυτά για το παράνομο λογισμικό παραποίησης ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματά της.
Στην περίπτωση, που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο η ΕΤΕπ προτίθεται να ζητήσει πίσω όλα τα κεφάλαια που δάνεισε στην εταιρεία, δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, Werner Hoyer στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
«Η ΕΤΕπ θα μπορούσε να έχει πληγεί σημαντικά επειδή πρέπει να εκπληρώνει ορισμένους περιβαλλοντικούς στόχους με τα δάνειά της» δηλώνει σε συνέντευξης που παραχώρησε στην Sueddeutsche Zeitung και πρόκειται να δημοσιευτεί αύριο 12/10.
Η ΕΤΕπ έχει δώσει περίπου 4,6 δισ. ευρώ σε δάνεια στην αυτοκινητοβιομηχανία από το 1990, μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη κινητήρων με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και εγκαταστάσεις παραγωγής στη Νότια Αμερική, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Από αυτά, περίπου 1,8 δισ. ευρώ εκκρεμούν.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει ενδελεχείς έρευνες για τη χρήση των κεφαλαίων αυτών από την VW.
Τέλος, ο Hoyer δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος από την Volkswagen και πρόσθεσε ότι το σκάνδαλο των ρύπων θα επηρεάσει σημαντικά τη σχέση της ΕΤΕπ με την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης