Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι επιθέσεις στην Τουρκία συνιστούν επίθεση κατά των πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης

Merkel: Οι επιθέσεις στην Τουρκία συνιστούν επίθεση κατά των πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης
Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η τουρκική κυβέρνηση και το σύνολο της τουρκικής κοινωνίας» θα απαντήσουν με αποφασιστικό και δημοκρατικό τρόπο στην τρομοκρατία
Τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Τουρκία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 πολίτες, καταδίκασε με δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Ειδικότερα, η A. Merkel τόνισε ότι οι επιθέσεις συνιστούν επίθεση κατά «των πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις περί τρομοκρατικών χτυπημάτων, πρόκειται για να μία ιδιαιτέρα άνανδρη ενέργεια, που στόχευε να πλήξει άμεσα τα πολιτικά δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ειρήνη».
Σε μήνυμά της, με αποδέκτη τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu, η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η τουρκική κυβέρνηση και το σύνολο της τουρκικής κοινωνίας» θα απαντήσουν με αποφασιστικό και δημοκρατικό τρόπο στην τρομοκρατία.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier, είχε δηλώσει πως «προφανώς οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν ένα κλίμα τρόμου και εκφοβισμού πριν από τις εκλογές, όπως επίσης να υποδαυλίσουν το μίσος και την αταξία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης