Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κάτω του 11% υποχώρησε το ποσοστό της κυβέρνησης στη Lloyds - Έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 15,5 δισ. στερλίνες

Βρετανία: Κάτω του 11% υποχώρησε το ποσοστό της κυβέρνησης στη Lloyds - Έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 15,5 δισ. στερλίνες
Ο υπουργός Οικονομικών, George Osborne, σημείωσε ότι είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία, διαθέτοντας τις μετοχές της Lloyds ώστε «να συνεχίσουμε να μειώνουμε το εθνικό μας χρέος»
Εξακολουθεί να μειώνεται το ποσοστό της βρετανικής κυβέρνησης στον τραπεζικό όμιλο Lloyds.
Όπως ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, η Lloyds, το ποσοστό της κυβέρνησης στο μετοχικό της κεφάλαιο συρρικνώθηκε έτι περαιτέρω και πλέον διαμορφώνεται κάτω του 11% και συγκεκριμένα στο 10,97%.
Από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε μετά και τις τελευταίες πωλήσεις, που μείωσαν επιπλέον κατά 1% το ποσοστό της κυβέρνησης, ότι το συνολικό ποσό που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει ανέρχεται σε 15,5 δισ. στερλίνες.
Ο υπουργός Οικονομικών, George Osborne, σημείωσε ότι «είμαι αποφασισμένος να αξιοποιήσω αυτή την επιτυχία, διαθέτοντας τις μετοχές της Lloyds στο κοινό την επόμενη άνοιξη, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δημοκρατία κατοχής μετοχών και να συνεχίσουμε να μειώνουμε το εθνικό μας χρέος».
Σημειώνεται ότι οι ιδιώτες επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβουν έκπτωση 5% στη χρηματιστηριακή τιμή, συν ένα μπόνους μετοχών για κάθε 10 μετοχές που διακρατούν για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι την τιμή των 200 στερλινών, οφέλη που δεν είναι διαθέσιμα για θεσμικούς επενδυτές.
Οι αγοραστές για λιγότερες των 1.000 στερλινών μετοχές θα έχουν προτεραιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης