Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Εν μέσω του σκανδάλου VW, σχεδιάζει να καθυστερήσει μέχρι το 2019 τα νέα τεστ για τις εκπομπές ρύπων

Ε.Ε.: Εν μέσω του σκανδάλου VW, σχεδιάζει να καθυστερήσει μέχρι το 2019 τα νέα τεστ για τις εκπομπές ρύπων
Τα νέα πετρελαιοκίνητα οχήματα, βασισμένα σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα, θα μπορούσαν να κερδίσουν έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το 2020
Τουλάχιστον δύο χρόνια θα μπορούσαν να κερδίσουν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νέο στόχο των εκπομπών ρυπογόνων αερίων και ενώ δεν έχει κατακάτσει ακόμη ο κουρνιαχτός από το σκάνδαλο Volkswagen.
Εν μέσω του σκανδάλου του ομίλου Volkswagen, εκπρόσωποι των υπουργείων Μεταφορών των χωρών μελών της Ε.Ε. διαπραγματεύονται με την Κομισιόν να καθυστερήσει μέχρι τα τέλη του 2019 η ημερομηνία κατά την οποία τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων.
Επιπλέον, τα νέα πετρελαιοκίνητα οχήματα, βασισμένα σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα, θα μπορούσαν να κερδίσουν έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το 2020.
Αυτές οι προτάσεις έρχονται σε αντίθεση με εκείνες του 2012, όταν η Κομισιόν πρότεινε τα νέα τεστ να τεθούν σε εφαρμογή το 2017.
Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να ανακάμψει από τις κακές πρακτικές της γερμανικής Volkswagen, που εγκαθιστούσε για χρόνια ένα λογισμικό στους πετρελαιοκινητήρες της που αλλοίωνε τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων στα εργαστηριακά τεστ.
Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, που ανέδειξαν το σκάνδαλο στα μέσα του Σεπτεμβρίου, έχει επεκτείνει τις έρευνές της και σε άλλους κατασκευαστές, όπως η Chrysler, η General Motors, η Land Rover ή η Mercedes, που έχουν αρνηθεί ότι χρησιμοποιούσαν παρόμοιο λογισμικό στα αυτοκίνητά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης