Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Δύο στους τρεις Γερμανούς θεωρούν ότι η Merkel δεν πρέπει να τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης

Handelsblatt: Δύο στους τρεις Γερμανούς θεωρούν ότι η Merkel δεν πρέπει να τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης
Το 61% των Γερμανών, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, έκριναν ως ακατάλληλη για το Νόμπελ Ειρήνης την καγκελάριο Merkel
Μπορεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, να θεωρείται φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, εντούτοις περίπου δύο στους τρεις Γερμανούς διαφωνούν με αυτή την προοπτική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το 61% των ερωτηθέντων κρίνει ως ακατάλληλη για το Νόμπελ Ειρήνης την καγκελάριο Merkel, ενώ το 34% έχει αντίθετη άποψη.
Σημειώνεται πως μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της Μέρκελ εξασφαλίζει μία ισχνή πλειοψηφία θετικών γνωμών, το 54%.
Η Angela Merkel θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία, αλλά και επειδή άνοιξε τις Γερμανίας στο κύμα των προσφύγων από τη Συρία.
Ωστόσο, η στάση αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοτικότητάς της στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η εφημερίδα προβάλλει το γεγονός ότι πολλοί γερμανοί πολίτες αντιμετωπίζουν επικριτικά τη στάση της καγκελαρίου απέναντι τους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης