Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις η ΕΕ για το προσφυγικό - «Παρωχημένος» ο κανονισμός του Δουβλίνου

tags :
Merkel: Αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις η ΕΕ για το προσφυγικό - «Παρωχημένος» ο κανονισμός του Δουβλίνου
To προσφυγικό έχει αλλάξει την ατζέντα της Ευρώπης
Σαφές μήνυμα πως για μια ακόμη φορά η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις απέστειλε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, κατά την ιστορική της ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο.
Όπως τόνισε, είμαστε εδώ και μιλάμε σε μια περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις.
Αυτό που χρειαζόμαστε, συνέχισε, είναι περισσότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη που να επιδεικνύει τη συνοχή και το θάρρος του παρελθόντος.
Εστιάζοντας στο προσφυγικό, η Καγκελάριος παραδέχθηκε πως η όξυνση του προβλήματος έχει αλλάξει την ατζέντα της Ευρώπης.
«Ας είμαστε ειλικρινείς, ο κανονισμός του Δουβλίνου (με βάση τον οποίο οι πρόσφυγες πρέπει να ζητούν άσυλο στην πρώτη χώρα άφιξής τους στην ΕΕ) με την παρούσα μορφή του είναι παρωχημένος», είπε η καγκελάριος στην κοινή ομιλία της με τον Γάλλο πρόεδρο Hollande.
«Τάσσομαι υπέρ μιας νέας διαδικασίας» προκειμένου οι ευρωπαϊκές χώρες να μοιράζονται πιο ισόνομα το βάρος, πρόσθεσε.
Δεν μπορούμε να απομονώσουμε την Ευρώπη και τους εαυτούς μας από όσα συμβαίνουν στον κόσμο, διεμήνυσε η Merkel.
Ως προς την ουκρανική κρίση, τόνισε πως Γερμανία και Γαλλία συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης