Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Κριτική στον Schulz για τα υπέρογκα έξοδά του στο Ευρωκοινοβούλιο – Απασχολεί 35 υπαλλήλους!

tags :
Telegraph: Κριτική στον Schulz για τα υπέρογκα έξοδά του στο Ευρωκοινοβούλιο – Απασχολεί 35 υπαλλήλους!
Ο Schulz απασχολεί 35 υπαλλήλους, ενώ διαθέτει δύο οχήματα, με το ετήσιο κόστος για τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως
Κριτική στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ασκεί σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph, με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα έξοδα του 2013, την ώρα που ζητείται από τις χώρες – μέλη να ενισχύσουν τις πολιτικές λιτότητας.
Ο Schulz απασχολεί 35 υπαλλήλους, ενώ διαθέτει δύο οχήματα, με το ετήσιο κόστος για τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του μισθού του που ξεπερνά τις 300 χιλ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Schulz απασχολεί στο γραφείο του δύο βοηθούς που διαμορφώνουν την ατζέντα του, έναν κειμενογράφο, δύο κλητήρες γενικών καθηκόντων που πρέπει να είναι ντυμένοι με φράκο όταν υποδέχονται τους καλεσμένους του (!).
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δαπάνησε πέρυσι 6,9 εκατ. ευρώ για έξοδα μετακίνησης, στα οποία περιλαμβάνονται αυτοκίνητα και ποδήλατα για τις μετακινήσεις των αξιωματούχων σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.
Τα υπέρογκα έξοδα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ των ευρωβουλευτών, οι οποίοι ζητούν πιο χρηστή διαχείριση από τον πρόεδρο Schulz. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης