Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινή ομιλία Merkel – Hollande στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Ιστορική επίσκεψη σε μια δύσκολη περίοδο

tags :
Κοινή ομιλία Merkel – Hollande στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Ιστορική επίσκεψη σε μια δύσκολη περίοδο
Η τελευταία φορά που οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν το 1989
Από κοινού θα απευθυνθούν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να απευθυνθούν στους ευρωβουλευτές αναφερόμενοι στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον η ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Merkel και Hollande θα αναφερθούν στη μισάωρη τοποθέτηση που θα έχει ο καθένας στη διάθεση του κυρίως στη προσφυγική κρίση, η οποία προκάλεσε έντονη διχογνωμία στο εσωτερικό της ΕΕ και οδήγησε ορισμένες χώρες να επιβάλλουν και πάλι ελέγχους στα σύνορα, στις σχέσεις με τη Ρωσία αλλά και στην οικονομική κρίση.
«Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη σε μια ιστορικά δύσκολη περίοδο».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και έχει ανάγκη ισχυρές δεσμεύσεις εκ μέρους των ηγετών της.
Είναι ένα σημαντικό σημάδι πως μια τέτοια δέσμευση θα αναληφθεί ενώπιον των ευρωπαίων εκπροσώπων που έχουν εκλεγεί δημοκρατικά» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία γι' αυτή την κοινή παρέμβαση.
Η τελευταία φορά που ένας ηγέτης της Γερμανίας και ένας ηγέτης της Γαλλίας είχαν μιλήσει μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το 1989, όταν ο Francois Mitterrand και ο Helmut Kohl είχαν κάνει μια κοινή παρέμβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης