Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Παπαδόπουλος (κυβ. εκπ. Κύπρου): Υπάρχουν διαφορές σε ζητήματα για την επίλυση του κυπριακού

Β. Παπαδόπουλος (κυβ. εκπ. Κύπρου): Υπάρχουν διαφορές σε ζητήματα για την επίλυση του κυπριακού
Πρόθεση του Αναστασιάδης να θέσει επί τάπητος τα σοβαρά θέματα που ανακύπτουν στη συνάντηση της επόμενης Δευτέρας με τον Akinci
Τη Δευτέρα τα σπουδαία, θα μπορούσε να είναι το κεντρικό νόημα της τοποθέτησης του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.
Με αφορμή τις δηλώσεις του Mustafa Akinci, ο Παπαδόπουλος σχολίασε ότι ουσιαστικά επιβεβαιώνεται ο Νίκος Αναστασιάδης, που έλεγε ότι «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε στις διαπραγματεύσεις και μεγάλες δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο "υπάρχει σημαντική διαφορά σε ζητήματα τα οποία άπτονται τόσο των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού όσο και επί της ουσίας".
Βούληση της ελληνοκυπριακής κοινότητας, όπως ανέφερε ο Παπαδόπουλος, παραμένει η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο σύνολο του, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις.
Αλλά και η πεποίθηση πως ο σεβασμός στη διζωνικότητα δεν συγκρούεται με την εφαρμογή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη είναι στη συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα με τον Μουσταφά Ακιντζί, να θέσει επί τάπητος τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης