Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 16% του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο τον Αύγουστο – Ανήλθε σε 48,2 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Αύξηση 16% του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο τον Αύγουστο – Ανήλθε σε 48,2 δισ. δολ.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν σε χαμηλό τριών ετών – Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κυρίως λόγω των κινητών τηλεφώνων
Αύξηση σχεδόν 16% καταγράφηκε στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Αύγουστο, ανερχόμενο στα 48,3 δισ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου που οδήγησε τις εξαγωγές στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τρία χρόνια.
Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση των εισαγωγών που συνδέονται με τις τελευταίες εκδόσεις του iPhone και άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα αυξανόταν στα 48,1 δισ. δολάρια σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Αύγουστο.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2%, στα 185,1 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου συνέβαλαν στη μείωση των εξαγωγών.
Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,2%, στα 233,4 δισ. δολάρια, αν και η ζήτηση για πετρέλαιο από το εξωτερικό υποχώρησε σε χαμηλό 11 ετών.
Οι εισαγωγές κινητών τηλεφώνων και άλλων καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων εκτοξεύθηκε κατά 30%, στα 9,01 δισ. δολάρια.
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα, όπου κατασκευάζονται τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, αυξήθηκε κατά 14,4%, στα 32,9 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.
Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με την Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 17%, στα 14,5 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης