Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Άνω των 2,1 τρισ. δολαρίων τα offshore κεφάλαια των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ

Reuters: Άνω των 2,1 τρισ. δολαρίων τα offshore κεφάλαια των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ
Τουλάχιστον 358 από τις 500 πλουσιότερες εταιρείες των ΗΠΑ διαθέτουν θυγατρικές σε χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι
Τα offshore κεφάλαια των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ ξεπερνούν τα 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νέα έρευνα, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, σημειώνει πως οι 500 μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις κρατούν περισσότερα από 2,1 τρισ. δολάρια εκτός συνόρων ΗΠΑ, με στόχο να γλιτώσουν τη φορολογία.
Κατά αυτό τον τρόπο, το αμερικανικό κράτος χάνει περίπου 620 δισ. δολάρια σε φόρους, σημειώνει η έρευνα.
Παράλληλα, επισημαίνει πως περίπου το 75% των εταιρειών, που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500, ήτοι τις 500 πλουσιότερες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, έχουν θυγατρικές σε χώρες, όπως οι Βερμούδες, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, με 181,1 δισ. offshore κεφάλαια σε τρεις φορολογικούς παραδείσους, τα περισσότερα από κάθε άλλη αμερικανική εταιρεία, γλιτώνοντας έτσι 59,2 δισ. δολάρια σε φόρους.
Από την άλλη πλευρά, η General Electric έχει 119 δισ. offshore κεφάλαια σε 18 φορολογικούς παραδείσους, η Microsoft περίπου 108,3 δισ. offshore κεφάλαια σε πέντε θυγατρικές και η φαρμακευτική Pfizer 74 δισ. δολάρια σε 151 θυγατρικές.
Τουλάχιστον 358 από τις 500 εταιρείες της λίστας διαθέτουν θυγατρικές σε χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης