Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Κάτω από το 10% το ποσοστό όσων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, για πρώτη φορά στην ιστορία

Παγκόσμια Τράπεζα: Κάτω από το 10% το ποσοστό όσων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, για πρώτη φορά στην ιστορία
Ως το τέλος του έτους ο αριθμός των ανθρώπων που θα ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας στον κόσμο θα έχει μειωθεί στα 702 εκατομμύρια, ή στο 9,6% του παγκόσμιου πληθυσμού
Το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας αναμένεται να υποχωρήσει έως το τέλος του 2015 κάτω από το 10%, για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.
Για πολλά χρόνια η ακραία φτώχεια οριζόταν ως η εξασφάλιση των προς το ζην με εισόδημα χαμηλότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα.
Ωστόσο η Παγκόσμια Τράπεζα προσάρμοσε στα σημερινά δεδομένα τον αριθμό αυτόν αυξάνοντας το όριο στα 1,90 δολάρια την ημέρα.
Ως το τέλος του έτους ο αριθμός των ανθρώπων που θα ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας στον κόσμο θα έχει μειωθεί στα 702 εκατομμύρια, ή στο 9,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, έναντι 902 εκατομμυρίων ή 12,8% του παγκόσμιου πληθυσμού που ήταν το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού.
«Οι προβλέψεις αυτές δείχνουν ότι είμαστε η πρώτη γενιά στην ανθρώπινη ιστορία που μπορεί να δώσει τέλος στην ακραία φτώχεια", δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης