Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της Ανατολικής Ασίας, λόγω Κίνας

Παγκόσμια Τράπεζα: Καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της Ανατολικής Ασίας, λόγω Κίνας
Η αναπτυσσόμενη περιοχή Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,5% το τρέχον έτος και κατά 6,4% το 2016
Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό προέβη η Παγκόσμια Τράπεζα, στον απόηχο των περικοπών στις εκτιμήσεις για την Κίνα.
Ειδικότερα, η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει πως οι προοπτικές στην αναπτυσσόμενο περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού για τη διετία 2015-2016 επιβαρύνονται από την προσδοκώμενη επιβράδυνση στην Κίνα, αλλά και από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις μιας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.
Έτσι, η αναπτυσσόμενη περιοχή Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού, που περιλαμβάνει και την Κίνα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,5% το τρέχον έτος και κατά 6,4% το 2016, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για +6,7% τόσο το 2015, όσο και το 2016.
Εξαιρουμένης της Κίνας, ο ρυθμός ανάπτυξης στην περιοχή αναμένεται να διατηρηθεί αμετάβλητος στο 4,6% το 2015 και να αυξηθεί στο 4,9% το 2016, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για +5,1% και +5,4% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης