Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σε χαμηλό τετραετίας (54%) η δημοτικότητα της Merkel λόγω των χειρισμών της στο προσφυγικό

Bloomberg: Σε χαμηλό τετραετίας (54%) η δημοτικότητα της Merkel λόγω των χειρισμών της στο προσφυγικό
Έχασε δύο μονάδες και το κόμμα της που συγκεντρώνει το 40% σε δημοσκόπηση – Ανέβηκε στο 6% το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας έπεσε η δημοτικότητα της Angela Merkel σύμφωνα με μία έρευνα που επικαλείται το Bloomberg και ο λόγος είναι ότι οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να κουράζονται με το προσφυγικό.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Γερμανών που εγκρίνουν τους χειρισμούς της Καγκελάριου στην προσφυγική κρίση έπεσε 9 μονάδες και είναι πλέον 54% με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης (Infratest Dimap).
Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής για τη Merkel από τον Δεκέμβριο του 2011.
Στον αντίποδα ο κυβερνήτης της Βαυαρίας Horst Seehofer, που χαρακτήρισε τη μεταναστευτική πολιτική της  Angela Merkel λανθασμένη, κέρδισε 11 μονάδες, φτάνοντας στο 39%.
Όλα αυτά αντανακλούν το πολιτικό ρίσκο που πήρε η Merkel ανοίγοντας τα σύνορα της Γερμανίας για τους πρόσφυγες με συνέπεια να κατηγορηθεί από ξένους και εγχώριους ότι ενθαρρύνει τους αιτούντες σύλου.
Με βάση την παραπάνω δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του καναλιού ARD από 38% που ήταν αυτοί που φοβούνταν τους «πολλούς πρόσφυγες» αυξήθηκαν σε 51% τον Σεπτέμβριο.
«Αυτό το θέμα θέλει υπομονή και δεν βρούμε λύση σε μία νύχτα» προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο η Merkel, τη στιγμή που η Γερμανία αναμένεται να δεχτεί 800.000 αιτήσεις ασύλου και στα μέσα Σεπτεμβρίου έφταναν καθημερινά σχεδόν 10.000 πρόσφυγες στη Βαυαρία.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Καγκελάριου αναμένεται να περάσει νόμο με τον οποίο θα επισπεύδεται η εκδίωξη των οικονομικών μεταναστών και θα είναι περισσότερα τα προνόμια των προσφύγων.
Η υποστήριξη στο κόμμα της Merkel έπεσε δύο μονάδες και είναι στο 40%, ενώ το ποσοστό τους στο 24% διατηρούν οι κυβερνητικοί της εταίροι, οι Σοσιαλδημοκράτες.
Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» που είναι κατά της χορήγησης ασύλου, κέρδισε δύο μονάδες και ανέβηκε στο 6%.
Η έρευνα διενεργήθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 1.501 ατόμων και με περιθώριο λάθους 3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης