Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Κατά 27% αυξήθηκαν οι απώλειες από απάτες μέσω web banking – Και κατά 1% οι απάτες μέσω πιστωτικών καρτών

Sky News: Κατά 27% αυξήθηκαν οι απώλειες από απάτες μέσω web banking – Και κατά 1% οι απάτες μέσω πιστωτικών καρτών
Ανακτήθηκε, όμως, και το 1/3 των χρημάτων που είχαν κλαπεί
Το ποσό που χάνουν οι καταναλωτές από τηλεφωνικές τραπεζικές απάτες αυξήθηκε κατά 95% το πρώτο εξάμηνο του 2015 σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News.
Οι τηλεφωνικές τραπεζικές απάτες είναι το 4.4% των συνολικών οικονομικών ατασθαλιών και κόστισαν 14,4 εκ. στερλίνες ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Ιούνιο με βάση τα στοιχεία της Δράσης κατά της Οικονομικής Απάτης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούνται για να παραπλανήσουν τους πελάτες είναι τηλεφωνήματα ου υποτίθεται ότι προέρχονται από την τράπεζα ή, την αστυνομία και πληροφορούν δήθεν για παραβίαση του λογαριασμού, ζητώντας προσωπικά στοιχεία όπως το PIN, κωδικοί πρόσβασης κ.λ.π.
Οι απώλειες από το web banking αυξήθηκαν επίσης κατά 27% και ανέρχονται σε 51,2 εκατομμύρια στερλίνες.
Επίσης οι απώλειες από όλες τις τραπεζικές δραστηριότητες μακριά από τα υποκαταστήματα των τραπεζών είναι συνολικά 65,9 εκ. λίρες τους πρώτους έξι μήνες του 2015.
Αλλά και ο αριθμός των χρημάτων που ανακτήθηκαν από τέτοια περιστατικά, αυξήθηκε με τη σειρά του.
Συγκεκριμένα το ένα τρίτο (20,6 εκ. στερλίνες) των απωλειών ανακτήθηκε, ενώ αποτράπηκαν απάτες που θα έφταναν τις 293,5 εκ. στερλίνες από το σύστημα ασφαλείας των τραπεζών, πριν κλαπούν τα χρήματα.
Ενθαρρυντική είναι και η εικόνα σχετικά με τις απάτες μέσω καρτών, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατά 1%.
Αυξημένος είναι, όμως, και ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κάρτες για τις συναλλαγές τους και τα λεφτά που χάνονται είναι 6,9 πέννες για κάθε 100 στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης