Τελευταία Νέα
Διεθνή

Holland-Kaye: Διαβλέπει οφέλη για το αεροδρόμιο Heathrow από το σκάνδαλο VW – Θα βοηθήσει στο πρόβλημα ρύπανσης

Holland-Kaye: Διαβλέπει οφέλη για το αεροδρόμιο Heathrow από το σκάνδαλο VW – Θα βοηθήσει στο πρόβλημα ρύπανσης
Οι εκπομπές ρύπων κοντά στο αεροδρόμιο του Λονδίνου θα είναι μέσα στα όρια της Ε.Ε. μέχρι το 2020
Από το σκάνδαλο της Volkswagen ενδεχομένως να επωφεληθεί το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, διότι θα ωθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίσει τη ρύπανση από το πετρέλαιο, βοηθώντας το αεροδρόμιο να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ε.Ε.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αεροδρομίου, John Holland-Kaye, ο οποίος ζητά άδεια για να χτίσει και τρίτο αεροδιάδρομο παρά το γεγονός ότι οι εκπομπές ρύπων γύρω από το αεροδρόμιο Heathrow ξεπερνούν τα όρια που προβλέπει η Ε.Ε. κάθε χρόνο από τότε που τέθηκαν σε ισχύ το 2010.
Περιβαλλοντιστές επισημαίνουν ότι επέκταση του αεροδρομίου θα επιδεινώσει την ποιότητα αέρα, καθώς θα καταφθάνουν στο αεροδρόμιο περισσότερα οχήματα.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Holland-Kaye ανέφερε ότι «προκαλεί σοκ αυτό που έχει κάνει η Volkswagen, είναι ένα ακραίο πλήγμα εμπιστοσύνης» και πρόσθεσε ότι «αυτό που θα κάνει είναι να οδηγήσει τον κόσμο πιο γρήγορα σε εναλλακτικές λύσεις, όπως τα ηλεκτροκίνητα ή υδρογονοκίνητα οχήματα».
«Θα δούμε αυτή η τάση να επιταχύνεται τα επόμενα 10 χρόνια ως αποτέλεσμα του σκανδάλου της Volkswagen», σημείωσε.
Η κακή ποιότητα του αέρα κοντά στο αεροδρόμιο είναι ένα από τα αρνητικά στην προσπάθεια του αεροδρομίου Heathrow να πείσει τον πρωθυπουργό David Cameron για την κατασκευή και τρίτου αεροδιαδρόμου.
Τα όρια εκπομπής ρύπων στις περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο, που ξεπερνούν τα όρια διοξειδίου του αζώτου της Ε.Ε., μια μόλυνση που έχει κατηγορηθεί για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Λονδίνο, ασκούν πιέσεις σε κυβέρνηση, τοπικές αρχές και το ίδιο το Heathrow να δείξουν πώς θα καταφέρουν να συμμορφωθούν με τα ευρωπαϊκά στάνταρτ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης