Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Μια “δεύτερη ζωή” για τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά στάδια της Ελλάδας – Φιλοξενούν τους πρόσφυγες

Washington Post: Μια “δεύτερη ζωή” για τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά στάδια της Ελλάδας – Φιλοξενούν τους πρόσφυγες
Κτήρια εκατομμυρίων αξιοποιούνται εκ νέου στην προσπάθεια διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα 
Στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, πολλοί άνθρωποι σημείωσαν ότι η χώρα σχετικά πρόσφατα δαπάνησε εκατομμύρια για την οικοδόμηση γηπέδων και σταδίων για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post.
Ωστόσο, προσθέτει στη συνέχεια, πολλά από αυτά τα στάδια έχουν από τότε μείνει άδεια και αναξιοποίητα, λειτουργώντας ως μια ανεπιθύμητη υπενθύμιση της ύβρεως που σημειώθηκε στα χρόνια της αλματώδους ανάπτυξης.
Ως άλλο ένα σημάδι των καιρών ήρθε η ώρα για την επαναξιοποίηση αυτών των κτηρίων, όχι όμως για τη στέγαση αθλητών και αθλητικών διοργανώσεων.
Αντιθέτως, ήρθε η ώρα τα κτήρια αυτά να ανοίξουν τις πόρτες τους για να στεγάσουν πρόσφυγες και μετανάστες.
Ειδικότερα, αναφέρει η Washington Post, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου του Γαλατσίου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο χώρος φιλοξενίας για μερικούς από τους ανθρώπους που πρόσφατα έφτασαν στη χώρα.
Περίπου 500 άτομα, με καταγωγή κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν, μεταφέρθηκαν από την πλατεία Βικτώρια της Αθήνας στο γυμναστήριο του Γαλατσίου.
Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου είχε χρησιμοποιηθεί για τα αγωνίσματα του πινγκ-πονγκ και της ρυθμικής γυμναστικής το 2004, ενώ το κόστος κατασκευής του άγγιξε τα 61 εκατ. δολάρια.
Ο μετα-Ολυμπιακός σχεδιασμός για μετατροπή του κτηρίου σε χώρο ψυχαγωγίας δεν καρποφόρησε, με το κτήριο να μένει αχρησιμοποίητο τα τελευταία χρόνια, όπως και πολλά άλλα Ολυμπιακά κτήρια.
Πλέον οι αρχές εξετάζουν ποια από αυτά θα μπορούσαν να ανοίξουν, ώστε να φιλοξενήσουν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης