Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Αποτελεσματική η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ – Η Ευρωζώνη επιστρέφει στη βιώσιμη ανάπτυξη

Draghi: Αποτελεσματική η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ – Η Ευρωζώνη επιστρέφει στη βιώσιμη ανάπτυξη
Η ενδυνάμωση της Ευρωζώνης είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχιστεί σε μια περίοδο άνισης παγκόσμιας ανάπτυξης, σημείωσε ο διοικητής της ΕΚΤ
Την εκτίμηση ότι η νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποτελεσματική και έχει οδηγήσει την Ευρωζώνη πίσω στην ανάπτυξη διατύπωσε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ομιλίας του στα Global Citizen Awards, ο Draghi σημείωσε ότι η Ευρωζώνη έχει γίνει πιο ανθεκτική και η ανάπτυξη αρχίζει να επιταχύνεται.
Στη συνέχεια, φέρεται σύμφωνα με την Wall Street Journal, να υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη έχει επιστρέψει σε «βιώσιμη ανάπτυξη, υπό την ώθηση της νομισματικής πολιτικής μας» και τα αποτελέσματα είναι «καλά νέα για όλους, παντού».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχιστεί η ενδυνάμωση της Ευρωζώνης, η οποία, όπως σημείωσε, αντιπροσωπεύει το 17% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 16% του παγκόσμιου εμπορίου.
Ο διοικητής της ΕΚΤ παρατήρησε ότι βρισκόμαστε σε «μια περίοδο άνισης παγκόσμιας ανάπτυξης».
Παράλληλα, ο Mario Draghi ανέφερε ότι «η πρόοδος που επιτεύχθηκε τα τελευταία τρία χρόνια για την σταθεροποίηση και την ενίσχυση της Ευρωζώνης είναι πραγματική και η ανάπτυξη επιστρέφει».
«Ο δρόμος μπροστά μας έχει αναγνωριστεί. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η νομισματική μας ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης