Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Volkswagen προσπαθεί να μην κάνει απολύσεις, αλλά 600.000 εργαζόμενοι ήδη επηρεάζονται

Bloomberg: Η Volkswagen προσπαθεί να μην κάνει απολύσεις, αλλά 600.000 εργαζόμενοι ήδη επηρεάζονται
Θα γίνουν περικοπές στη διαφημιστική δαπάνη στα μπόνους, τα μερίσματα, ενώ μειώθηκαν οι βάρδιες σε ένα εργοστάσιο και η παραγωγή σε ένα άλλο
Τις επιπτώσεις από το σκάνδαλο της Volkswagen άρχισαν να υφίστανται περίπου 600.000 εργαζόμενοι, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωράει σε περικοπές δαπανών σύμφωνα με το Bloomberg.
Για να ανταπεξέλθει στα πρόστιμα και τις ανακλήσεις, η Volkswagen ελάττωσε και την παραγωγή της σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια, ενώ πάγωσε και τις προσλήψεις σε μία μονάδα για δάνεια αυτοκινήτων.
Περισσότερα μέτρα στο επίπεδο της μείωσης των δαπανών αναμένεται να ληφθούν, καθώς η εταιρία προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση χωρίς να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη 6,5 δισ. ευρώ κόστος από τις ανακλήσεις οχημάτων και τις επιδιορθώσεις, ενώ το πρόστιμο που θα της επιβληθεί από τις ΗΠΑ μπορεί να φτάσει τα 7,4 δισ. δολάρια.
Ο τρόπος αντίδρασης σε όλα αυτά συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία και του νέου εκτελεστικού διευθυντή Matthias Mueller.
Η Volkswagen έχει κάποιες επιλογές για να δώσει ώθηση στη ρευστότητά της και μία από αυτές είναι να ενισχύσει το πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους που επρόκειτο να αποφέρει κέρδη 5 δισ. ευρώ ως το 2017.
Αυτό υποστήριξε ο αναλυτής Frank Biller προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν για παράδειγμα να μειωθούν η διαφημιστική δαπάνη, τα μπόνους και τα μερίσματα.
Η Volkswagen είχε 21,5 δισ. ευρώ καθαρή ρευστότητα τον Ιούνιο, όταν και πούλησε μετοχές στη Suzuki για 3,4 δισ. ευρώ.
Στο Salzgitter της Γερμανίας, όπου 7.000 εργαζόμενοι παρήγαγαν 1,58 εκατομμύρια μηχανές τον χρόνο, κόπηκε μία βάρδια λόγω του σκανδάλου της Volkswagen, ενώ πάγωσαν οι προσλήψεις μέχρι το τέλος του χρόνου με εξαίρεση 29 εποχιακούς εργάτες που τα συμβόλαιά τους δεν θα επεκταθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης