Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Με μέτριο ρυθμό η επέκταση του μεταποιητικού τομέα – Στις 52 μονάδες ο PMI τον Σεπτέμβριο, χαμηλό 5 μηνών

Ευρωζώνη: Με μέτριο ρυθμό η επέκταση του μεταποιητικού τομέα – Στις 52 μονάδες ο PMI τον Σεπτέμβριο, χαμηλό 5 μηνών
Οι αποπληθωριστικές ανησυχίες θα ενταθούν και θα ασκήσουν πιέσεις στην ΕΚΤ να ενεργήσει περισσότερο επιθετικά
Σταθερή πρόοδο συνέχισε να παρουσιάζει ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο το 2015, καθώς η παραγωγή και οι νέες εργασίες επεκτάθηκαν με μέτριο ρυθμό.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Markit, υποχώρησε στις 52 μονάδες, χαμηλό πέντε μηνών, τον Σεπτέμβριο έναντι των 52,3 μονάδων του Αυγούστου.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, «παρά την άνευ προηγουμένου πολιτική τόνωσης της οικονομίας από την κεντρική τράπεζα και την ουσιώδη υποτίμηση του νομίσματος, ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρωζώνης αποτυγχάνει να επιτύχει σημαντικό momentum ανάπτυξης και μάλιστα κινδυνεύει να τελματώσει για μια ακόμη φορά».
Ο μεταποιητικός κλάδος, αναφέρει, είναι πιθανόν να έχει πολύ μικρή θετική συνεισφορά στη συνολική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, με την ανάπτυξη του ΑΕΠ να είναι περίπου στο 0,4%.
Με τις τιμές που χρεώνουν οι μεταποιητές να υποχωρούν με τον ταχύτερο ρυθμό σε επτά μήνες εν μέσω ταχείας πτώσης των τιμών εισροών, οι αποπληθωριστικές ανησυχίες θα ενταθούν και θα ασκήσουν πιέσεις στην ΕΚΤ να ενεργήσει περισσότερο επιθετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης