Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Χαμηλό επτά μηνών για τον μεταποιητικό PMI τον Σεπτέμβριο – Υποχώρησε στις 51,2 μονάδες

Ινδία: Χαμηλό επτά μηνών για τον μεταποιητικό PMI τον Σεπτέμβριο – Υποχώρησε στις 51,2 μονάδες
Οι νέες επιχειρήσεις από το εξωτερικό επεκτάθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό σε δύο χρόνια
Σε χαμηλό επτά μηνών διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός PMI για την Ινδία τον Σεπτέμβριο, στις 51,2 μονάδες έναντι των 52,3 μονάδων τον Αύγουστο.
Ο δείκτης παραμένει πάνω από τις 50 μονάδες, το όριο που καθορίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, από τον Νοέμβριο του 2013, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, οι νέες επιχειρήσεις από το εξωτερικό επεκτάθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό σε δύο χρόνια.
Αυτό δεν είναι καθόλου καλό νέο για τον πρωθυπουργό της χώρας, Narendra Modi, η εκστρατεία του οποίου με στόχο την ενθάρρυνση ξένων επιχειρήσεων να επενδύσουν στη χώρα του, έχει γίνει μια από τις κύριες πολιτικές του.
H οικονομολόγος της Markit, Pollyanna De Lima, σημειώνει ότι η ανάπτυξη της μεταποιητικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι έχει υποστηριχθεί από την αύξηση των νέων εργασιών, υποχώρησε λόγω του δύσκολου οικονομικού κλίματος.
Ωστόσο, οι προοπτικές για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου είναι ενθαρρυντικές, σημειώνει και προσθέτει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για τον PMI, ο μεταποιητικός τομέας φαίνεται έτοιμος να συμβάλλει ισχυρότερα στο ΑΕΠ της Ινδίας έναντι το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης