Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Σχεδόν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Γαλλία αφορά το σκάνδαλο της Volkswagen

Liberation: Σχεδόν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Γαλλία αφορά το σκάνδαλο της Volkswagen
Δεν επηρεάζονται, πάντως, τα αμάξια που είχαν πουληθεί από τη γερμανική εταιρία στη Γαλλία πριν το 2009
Η Volkswagen ανακοίνωσε την Τετάρτη πόσα από τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητά της που εξέπεμπαν 40 φορές περισσότερους ρύπους στον δρόμο από ό,τι στο εργαστήριο βρίσκονται στη Γαλλία.
Είναι κοντά στο 1 εκατομμύριο και συγκεκριμένα 948.064 και η Liberation τα ταξινομεί και ανά μάρκα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη γαλλική εφημερίδα στη χώρα κυκλοφορούν 596.314 Volkswagen, 191.569 Audi, 92.890 Seat και 65.229 Skoda που έχουν το επίμαχο λογισμικό.
Όλα αυτά τα αυτοκίνητα είχαν πουληθεί, όμως, μεταξύ του 2009 και του 2015
Όσοι είχαν αγοράσει ένα αυτοκίνητο από τις παραπάνω μάρκες, αλλά πριν το 2009, δεν επηρεάζονται από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.
Τα παλιότερα αμάξια, δηλαδή, δεν διαθέτουν το επίμαχο λογισμικό που αλλοίωνε τις εκπομπές ρύπων και τοποθετήθηκε σε όλα τα οχήματα που πουλήθηκαν από τον όμιλο της Volkswagen στη Γαλλία από το 2009 και ανήκουν στη νόρμα Euro 5.
Κανένα αυτοκίνητο δεν έχει ανακληθεί.
Οι πελάτες θα ενημερωθούν από ένα σάιτ και έναν τηλεφωνικό αριθμό που θα ενεργοποιηθούν τις επόμενες μέρες για να πληροφορούν κάθε ενδιαφερόμενο αν το αυτοκίνητό του επηρεάζεται από το σκάνδαλο της Volkswagen.
Ο οργανισμός Οικολογία Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε, εξάλλου, την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία για απάτη που έβαλε σε κίνδυνο ζωές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης