Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz (Ευρωκοινοβούλιο): Απαιτείται συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Schulz (Ευρωκοινοβούλιο): Απαιτείται συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
Κάλεσε την Τουρκία να βοηθήσει την Ε.Ε. στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα από τις ροές προσφύγων
Να βοηθήσει την Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κάλεσε την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, προκειμένου να μειωθεί η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα από τις μεγάλες ροές προσφύγων.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Express», ο κ. Schulz σημείωσε ότι θα πρέπει να βοηθηθούν οι τοπικές αρχές στην Ελλάδα, καθώς είναι αντιμέτωπες με ένα τεράστιο κύμα προσφύγων και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεργαστούμε στενά με την Τουρκία και να την βοηθήσουμε οικονομικά».
Για τον λόγο αυτό, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τον τούρκο πρόεδρο, Recep Tayipp Erdogan.
«Aν βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στις γειτονικές χώρες της Συρίας, θα μειωθεί η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο κύμα μετανάστευσης μόνο όταν όλοι στην Ε.Ε. συνεργαστούν και δεν αποποιηθεί κανείς των ευθυνών του».
Όσον αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε ότι το Βερολίνο αντέδρασε σωστά.
«Όμως, τα κρατίδια και οι κοινότητες χρειάζονται άμεσα χρήματα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να βάλει γρήγορα χρήματα στο τραπέζι, υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο».
Ερωτηθείς για τον φράχτη που ύψωσε η Ουγγαρία για να εμποδίσει την είσοδο στο έδαφός της των προσφύγων και των μεταναστών, ο Schulz επεσήμανε ότι «(σ.σ. ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν) δεν λύνει κανένα πρόβλημα υψώνοντας φράχτες και απωθώντας τους πρόσφυγες με δακρυγόνα και γκλομπ. Λύση δεν είναι επίσης να μετατοπίζεται το πρόβλημα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης