Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο Volkswagen: Σχεδιάζει την απόσυρση των 11 εκατ. οχημάτων με «πειραγμένο» λογισμικό

tags :
Σκάνδαλο Volkswagen: Σχεδιάζει την απόσυρση των 11 εκατ. οχημάτων με «πειραγμένο» λογισμικό
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Mathias Miller δήλωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εκπονήσει ένα «ολοκληρωμένο» σχέδιο μετατροπής 
Στην ανάκληση έως και 11 εκατ. οχημάτων τα οποία διαθέτουν το πειραγμένο λογισμικό για τις μετρήσεις εκπομπής ρύπων, σχεδιάζει να προχωρήσει η Volkswagen, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και έχει συγκλονίσει τον παγκόσμιο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Mathias Miller δήλωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εκπονήσει ένα «ολοκληρωμένο» σχέδιο μετατροπής που θα υποβληθεί στις ρυθμιστικές αρχές με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα μοντέλα ντίζελ τηρούν τα πρότυπα εκπομπής ρύπων.
Μέσα στις «επόμενες ημέρες» η εταιρεία αναμένεται να επικοινωνήσει με τους πελάτες που έχουν μοντέλα diesel με το επίμαχο λογισμικό.
Η εταιρεία θα ενημερώσει τις αρχές για τις τεχνικές αλλαγές τον Οκτώβριο, όπως ανέφερε ο Miller στη συνάντηση περίπου 1.000 υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας στα κεντρικά γραφεία της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) έχει δώσει στην εταιρία περιθώριο έως τις 7 Οκτωβρίου να εκπονήσει σχέδιο, με το οποίο να εξηγεί πώς θα τηρεί τα πρότυπα όσον αφορά την εκπομπή ρύπων, χωρίς να καταφεύγει σε λογισμικά που παραποιούν τα αποτελέσματα.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο και πολλή σκληρή δουλειά»
Την Τρίτη, η ολλανδική αντιπροσωπεία της Volkswagen ανακοίνωσε ότι σταματά τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες diesel, αναμένοντας «την πλήρη διαφάνεια από την κατασκευάστρια εταιρεία Volkswagen AG για να βρεθεί λύση στα προβλήματα με αυτούς τους κινητήρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης