Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ναδίρ η δημοτικότητα της Angela Merkel και των συντηρητικών της Γερμανίας στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης

Στο ναδίρ η δημοτικότητα της Angela Merkel και των συντηρητικών της Γερμανίας στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης
Η συνολική αποδοχή της συγκυβέρνησης CDU/CSU-SPD υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών 
Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα της Angela Merkel, καγκελαρίου της Γερμανίας, και των συντηρητικών της χώρας, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε το INSA, για λογαριασμό της γερμανικής Bild, η δημοτικότητα του CDU/CSU υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους, στο 38,5 %.
Η αποδοχή, μάλιστα, είναι 1% μειωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Δριμεία κριτική ασκείται συγκεκριμένα και στην Angela Merkel, ειδικότερα στους κόλπους των συντηρητικών, καθώς «κατηγορείται» πως ενίσχυσε τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα, δίνοντας το πράσινο φως σε όσους αναζητούν άσυλο να κατευθυνθούν προς της Γερμανίας.
Παράλληλα, και η δημοτικότητα των σοσιαλιστών του SPD, που συμμετέχουν στην ευρεία κυβέρνηση υπό την Merkel, υποχώρησε κατά μία μονάδα, στο 23,5%.
Ως εκ τούτου, η συνολική αποδοχή της συγκυβέρνησης CDU/CSU-SPD υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ήτοι από τις πρόσφατες εκλογές και έπειτα.
«Η προσφυγική κρίση δημιουργεί προβλήματα κυρίως στο «στρατόπεδο» των συντηρητικών και η ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού είναι πιο αδύναμη από ποτέ», ανέφερε ο δειυθυντής του INSA στην Bild.
Την ίδια ώρα, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς είδε τη δημοφιλία του να ανεβαίνει κατά 0,5%, στο 10,5%, ενώ οι Πράσινοι κατά 1%, επίσης στο 10,5%.
Το δεξιό AfD και το φιλελεύθερο Free Democrats είδαν αμετάβλητη τη δημοτικότητά του, στο 6% και το 4% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης