Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο – Απώλεσε τις 17.000 μονάδες

Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο – Απώλεσε τις 17.000 μονάδες
Ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 16.930 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 4,05%
Σε χαμηλά οκτώ μηνών υποχώρησε ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο οποίος απώλεσε τις 17.000 μονάδες, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση τις 16.930,84 μονάδες, υποχωρώντας κατά 4,05%, σε μια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από την επικείμενη χρεοκοπία της ναυτιλιακής εταιρείας Daiichi Chuo Kisen.
Οι αμφιβολίες σχετικά με την αδυναμία της κινεζικής οικονομίας επιδεινώθηκαν, μετά την ανακοίνωση της μείωσης των κερδών των βιομηχανιών της χώρας.
Επιπλέον, η γενικευμένη διόρθωση στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τις πρώτες ύλες επίσης επηρέασε τις εξορυκτικές και χαλυβουργικές εταιρείες στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.
Πέραν όμως των εξωγενών πιέσεων που δέχθηκε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας που το επηρέασε αρνητικά και αυτό δεν είναι άλλο από την επικείμενη χρεοκοπία της ναυτιλιακής εταιρείας Daiichi Chuo Kisen.
Η είδηση αυτή επιτάχυνε την πτώση στις εταιρείες του κλάδου, με τον κλάδο θαλασσίων μεταφορών να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 6% στο ιαπωνικό χρηματιστήριο.
Ο άλλος κλάδος που επλήγη σημαντικά ήταν αυτός της χαλυβουργίας.
Στη γενικευμένη πτώση μεταξύ των εταιρειών που συνδέονται με τα εμπορεύματα, συνέβαλε και η μείωση των προβλέψεων της εταιρείας Kobe Steel.
Οι μετοχές της εν λόγω εταιρείας υπέστησαν απώλειες 11%, ενώ ανταγωνίστριές της εταιρείες, όπως οι Nippon Steel, JFE Holdings και Sumitomo Metal, κατέγραψαν πτώση περί το 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης