Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Δεν υπάρχει κοινό έδαφος για τη Συρία – Το έδειξαν οι ομιλίες Obama – Putin

Le Monde: Δεν υπάρχει κοινό έδαφος για τη Συρία – Το έδειξαν οι ομιλίες Obama – Putin
Οι δύο ηγέτες θέλουν να αμβλύνουν την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας
Ο Barack Obama και ο Vladimir Putin, o καθένας από την πλευρά του, επιβεβαίωσαν τις θέσεις τους στο θέμα της Συρίας και αυτό που φάνηκε είναι ότι ο διάλογος για μία κοινή δράση θα είναι δύσκολος, εκτιμά η Le Monde.
Ο Ρώσος πρόεδρος είναι υπέρ μίας κοινής προσπάθειας για τη Συρία, μέσω ενός μεγάλου διεθνούς συνασπισμού, αλλά όχι χωρίς τον Assad.
«Σκεφτόμαστε ότι θα είναι τεράστιο λάθος αν δεν συνεργαστούμε με τη συριακή κυβέρνηση και τις δυνάμεις της που αγωνίζονται γενναία ενάντια στην τρομοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Putin.
Από την άλλη, ο Obama θέλει μία συνεργασία με το Ιράν και τη Ρωσία, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη στήριξη «τυράννων όπως ο Bashar al- Assad.
Λίγο αργότερα σε μία συνέντευξη τύπου πριν την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ο Francois Hollande επανέλαβε την άποψή του «για μία πολιτική λύση, που περνάει από την αποχώρηση του Bashar al – Assad από την εξουσία».
Η Ρωσία και το Ιράν δικαιολογούν τη στήριξή τους στον Assad με το επιχείρημα ότι προτεραιότητα τώρα είναι η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και όχι η αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.
Ο Putin και ο Obama αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ όχι μόνο για το πρόβλημα της Συρίας, αλλά και για να αμβλύνουν την ένταση που υπάρχει ανάμεσα χώρες τους.
«Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου» ξεκαθάρισε ο Obama στην ομιλία του, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της επέμβασής της στην Ουκρανία.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης