Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη γραμμή Obama o Hollande: Συνεργασία με Ρωσία για την κρίση στη Συρία, αλλά χωρίς τον Assad

tags :
Στη γραμμή Obama o Hollande: Συνεργασία με Ρωσία για την κρίση στη Συρία, αλλά χωρίς τον Assad
"Είναι παραπλανητική η στάση του γιατί θέλει να κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι όποιος εναντιώνεται στο Ισλαμικό κράτος, είναι υπέρ του Bashar al Assad"
Με τον Barack Obama ταυτίστηκε ο Francois Ηollande σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της κρίσης στη Συρία.
Όπως και ο Αμερικάνος πρόεδρος, έτσι και ο Γάλλος ομόλογός του έδειξε προθυμία συνεργασίας με τη Ρωσία και το Ιράν, βγάζοντας, όμως, από την εξίσωση τον Bashar al – Assad.
«Η Ρωσία και το Ιράν λένε ότι θέλουν να εμπλακούν περισσότερο σε μια πολιτική λύση και θα πρέπει να εργαστούμε με αυτές τις χώρες, να τους πούμε ότι η λύση, η μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά χωρίς τον Assad» ξεκαθάρισε ο Hollande και πρόσθεσε.
"Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Συρία.
Αυτή η λύση περνάει από την αποχώρηση του Bashar al Assad. Τίποτα δεν άλλαξε.
Είναι παραπλανητική η στάση του γιατί θέλει να κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι όποιος εναντιώνεται στο Ισλαμικό κράτος, είναι υπέρ του Bashar al Assad".
Τη συνέχιση των επιθέσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά από εκείνη της Κυριακής που είχε στόχο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, προανήγγειλε, εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Jean Yves Le Dryan.
"Θα υπάρξουν και άλλα πλήγματα, και άλλες ενέργειες για να προστατευτούμε, για να μην συνεχίσουν αυτά τα στρατόπεδα των ξένων μαχητών να υπάρχουν και να εκπαιδεύουν τρομοκράτες που θα έρχονταν εδώ στη Γαλλία ή στην Ευρώπη για να μας επιτεθούν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης