Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (Γερμανία): Χαιρόμαστε που το ΔΝΤ συμμερίζεται την άποψή μας για το ελληνικό χρέος - Απέκλεισε το «haircut»

Spahn (Γερμανία): Χαιρόμαστε που το ΔΝΤ συμμερίζεται την άποψή μας για το ελληνικό χρέος - Απέκλεισε το «haircut»
Σε καλό δρόμο η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη – Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης στις μεταρρυθμίσεις
Την ικανοποίηση της Γερμανίας, που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμερίζεται πλέον την άποψη των ευρωπαίων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Jens Spahn, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, σημείωσε ότι η οικονομική ανάκαμψη στην περιοχή βρίσκεται σε καλό δρόμο, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης στις μεταρρυθμίσεις.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει τη στρατηγική μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης των μεταρρυθμίσεων και συμπλήρωσε ότι η Ε.Ε. ακόμη είναι αντιμέτωπη με διαρθρωτικά προβλήματα για την ανάπτυξη.
Σημείωσε δε, ότι η χαλάρωση στη μείωση του χρέους δεν θα βοηθούσε τα κράτη μέλη του ευρώ και πρόσθεσε ότι το περισσότερο χρέος είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση.
Παράλληλα, ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. πρέπει να δείξουν ότι οι δεσμεύσεις τους είναι αξιόπιστες, ενώ συμπλήρωσε ότι ο επιμερισμός των κινδύνων σημαίνει επιμερισμό και της κυριαρχίας, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητη η κοινή διασφάλιση των καταθέσεων του ευρώ.
Ακόμη ανέφερε ότι οι κοινοί κανόνες της Ε.Ε. πρέπει να γίνονται αποδεκτοί από κοινού.
Όσον αφορά τη Γερμανία, σημείωσε ότι αναμένεται τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2015 και πρόσθεσε ότι το πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για τους πρόσφυγες το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης